Rödbetstorn

Du behöver 1 kg rödbetor (utan blast) 4 tsk rödvinsvinäger 300 g champinjoner 2 st salladslökar (garnering) gräslöksstrå (garnering) Vinägrett: 2 st lime 1 tsk...


20 portioner

Du behöver

  • 1 kg rödbetor (utan blast)
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 300 g champinjoner
  • 2 st salladslökar (garnering)
  • gräslöksstrå (garnering)

Vinägrett:

2 st lime
1 tsk dijonsenap
0.5 dl hackad gräslök
2 tsk socker
salt och svartpeppar
4 msk olivolja

Gör så här

1
Tvätta rödbetorna. Lägg dem i en kastrull, täck med vatten. Häll i vinäger och salt. Koka rödbetorna mjuka under lock, ca 30 min. Spola av dem kallt.

2
Skär champinjonerna i små tärningar.

3
Tvätta limen och riv skalet. Blanda limeskal och pressad limesaft med senap och gräslök. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Rör i oljan. Häll vinägretten över champinjonerna.

4
Skala rödbetorna och skiva dem så tunt som möjligt. Pensla skivorna med lite olivolja och salta lätt. Varva rödbetsskivor och champinjonblandning i tre lager. Garnera med hackad salladslök och gräslöksstrån.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top