Bondbröd

Du behöver 50 g jäst 6 dl vatten 0.5 dl matolja 3 tsk salt 2 tsk socker 3 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 12 dl Gör...


0 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl matolja
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 3 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 12 dl

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vatten och olja till 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den löser sig. Rör i övriga ingredienser men spara lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

2
Ta upp degen, tillsätt resten av vetemjölet och knåda på mjölat bakbord. Forma till tre stycken avlånga bröd. Låt jäsa ca 30 min på plåt.

3
Skåra med vass kniv och grädda i nedre delen av ugnen, 200° i ca 35 min. Pensla bröden med lite vatten några minuter innan de tas ut. Låt svalna på galler utan bakduk.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top