Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 3 dl havrekli
- ca 10 dl vetemjöl
- 1 ägg
- ca 1 dl sesamfrö
- Fyllning:
- 400 g abborrfilé
- ca 1 dl vetemjöl/grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- peppar
- 2 msk margarin
- 2 gula lökar
- 2 tomater
- några salladsblad
- Dressing:
- 1 1/2 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
- 1 msk fransk senap
- 1 msk finhackad, färsk basilika
- salt och peppar efter behag
Gör så här
1
Börja med bröden. Smula ner jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över över och rör tills jästen löser sig. Blanda i olja, salt, havrekli och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt minst 30 minuter.
2
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen och arbeta den på bakbord. Dela den i 8-10 delar. Forma till stora, platta bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.
3
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda dem i cirka 10 minuter.
4
Blanda ingridienserna till dressingen och smaka av.
5
Blanda vetemjöl, salt och peppar. Skölj färska filskfiléer hastigt. Vänd dem ivetemjölsblandningen. Stek på ganska svag värme tills fisken är genomstekt och ytan gyllenbrun.
6
Skala och skär löken i skivor. Skiva tomaterna. Fyll bröden med grönsaker, nystekt fisk och toppa med dressing.