Abborrburgare

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 1 tsk salt 3 dl havrekli ca 10 dl vetemjöl 1 ägg ca 1...


10 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl havrekli
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • ca 1 dl sesamfrö
  • Fyllning:
  • 400 g abborrfilé
  • ca 1 dl vetemjöl/grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 2 msk margarin
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • några salladsblad
  • Dressing:
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk finhackad, färsk basilika
  • salt och peppar efter behag

Gör så här

1
Börja med bröden. Smula ner jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över över och rör tills jästen löser sig. Blanda i olja, salt, havrekli och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt minst 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen och arbeta den på bakbord. Dela den i 8-10 delar. Forma till stora, platta bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.

3
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda dem i cirka 10 minuter.

4
Blanda ingridienserna till dressingen och smaka av.

5
Blanda vetemjöl, salt och peppar. Skölj färska filskfiléer hastigt. Vänd dem ivetemjölsblandningen. Stek på ganska svag värme tills fisken är genomstekt och ytan gyllenbrun.

6
Skala och skär löken i skivor. Skiva tomaterna. Fyll bröden med grönsaker, nystekt fisk och toppa med dressing.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top