Torskfilé med nejliksaffransris

Du behöver drygt 800 g torskfilé olivolja till pensling salt nymalen vitpeppar Vinägerfräs: 1 stånd fänkål 10 cm färsk, skalad ingefärsrot 1 klyfta, ca 400...


4 portioner

Du behöver

  • drygt 800 g torskfilé
  • olivolja till pensling
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • Vinägerfräs:
  • 1 stånd fänkål
  • 10 cm färsk, skalad ingefärsrot
  • 1 klyfta, ca 400 g, rödkål
  • 100 g sockerärter
  • 1-2 msk (oliv)olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk grönsaksfond
  • 1/2 tsk potatismjöl
  • 1/2-1 msk (balsam)vinäger
  • 1/2 tsk kinesisk soja

Gör så här

1
Halvera fiskfiléerna längs mittranden, se till att benen i främre filédelen längs randen kommer bort. Dela i trevliga serveringsbitar och pensla alla bitar runtom med olja, salta och peppra. Grilla på hög värme i oljad stekpanna till fin färg. Låt fisken bli genomstekt i 175 grader varm ugn 5-8 minuter.

2
Vinägerfräs: Strimla fänkål, ingefära och rödkål. Halvera sockerärterna. Hetta upp lite olja i stekpanna eller wok och fräs fänkål, ingefära och rödkål i tur och ordning. Lägg tillbaka allt i pannan och låt sockerärterna bli varma överst. Slå på en blandning av vatten, fond, potatismjöl, vinäger och soja. Koka upp och servera omedelbart med torsken och ris.

3
Nejliksaffransris: Koka 4 portioner ris med 1/2 påse (1/4 g) saffran och en lökklyfta med ett par kryddnejlikor istuckna. Salta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top