Tomat- och basilikakotlett

Du behöver 2 tjocka fläskkotletter 4 soltorkade tomater i olja 6-8 färska basilikablad 4 skivor ost, t.ex. grevé 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 tjocka fläskkotletter
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 6-8 färska basilikablad
  • 4 skivor ost, t.ex. grevé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Skär eventuellt bort benet på kotletten och skär sedan ett snitt i kotletten. Strimla tomater och basilika och fördela i kotletten. Kläm också in ostskivorna emellan. Stek kotletterna i smör cirka 5 minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden. Servera med pasta eller ugnsstekt potatis och en sallad.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top