Tacokryddat älgskav

Du behöver 2 msk smör eller olja 1 pkt älgskav (140 g) 1 st rödlök liten i tunna skivor 1 st påse taco kryddmix (Santa...


2 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör eller olja
  • 1 pkt älgskav (140 g)
  • 1 st rödlök liten i tunna skivor
  • 1 st påse taco kryddmix (Santa Maria)
  • 1 dl vatten
  • 12 st syltlökar och aningen lag

Gör så här

1
Hetta upp fettet i en panna. Fräs skavet tillsammans med löken. Rör ner kryddmixen och tillsätt vatten. Sjud rätten 5 minuter. Tillsätt syltlök och smaka av med syltlökslag och salt.

2
Havregrynsplättar: Mikra gröt av 1 dl havregryn och 2 dl vatten på full effekt 3 minuter. Låt svalna något. Tillsätt 1 ägg, 1/2 dl hackad persilja och 1/2 tsk salt. Späd med 2-3 msk vatten om smeten är för tjock. Grädda i plättlagg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top