Syrliga lingon med lantpaté

Du behöver 1 skiva lantpaté Lingonsås: 1 dl rårörda lingon eller lingonsylt 1 bitar citron färsk 1 krm ingefära Inlagd gurka: 2 msk äppelcidervinäger 2...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 skiva lantpaté

Lingonsås:

1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 bitar citron färsk
1 krm ingefära

Inlagd gurka:

2 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
1 msk hackad persilja
0.5 st slanggurka

Tillbehör:

kokt potatis

Gör så här

Lägg patén på en tallrik. Mixa lingonsylten med lite färskpressad citronsaft och även lite finrivet citronskal samt ingefära. Blanda vinäger, vatten, socker och persilja i en skål. Skala gurkan randig och skiva den tunt med osthyvel direkt ner i skålen. Ringla såsen över patén och lägg upp gurka bredvid. Servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top