Svamp- och chiliolja

Du behöver 1 st chilipepparfrukt färsk eller 2 torkade 25 g torkad svamp t. ex karljohan 2.5 dl olivolja 1 msk salt Gör så här...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st chilipepparfrukt färsk eller 2 torkade
  • 25 g torkad svamp t. ex karljohan
  • 2.5 dl olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

1
Mixa hela chilin och den torkade svampen i en matberedare eller stöt dem i en mortel. (Använder du färsk chili så finhacka den med kärnor och allt.)

2
Hetta upp chili/svamp, olja och salt i en kastrull. Sjud i 20 sekunder och ta den från värmen. Låt den stå över natten. Sila den genom en fin sil. Häll oljan i en flaska.


Kommentar:
Den håller sig i flera månader. God att pensla på kyckling, portabellosvamp, fisk och skaldjur, ja det mesta som ska grillas eller stekas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top