Squashpaj med salami

Du behöver 1 st sats Fyllning: 500 g squash 1 tsk salt 2 msk olivolja 50 g salami 1 tsk salt Äggstanning: 3 st ägg...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st sats

Fyllning:

500 g squash
1 tsk salt
2 msk olivolja
50 g salami
1 tsk salt

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl crème fraîche
3 dl riven ost t
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano torkad
1 st lök liten färsk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Tryck ut degen i en rund pajform 25 cm i diameter och förgrädda i 10 minuter.

3
Skölj squashen, dela den på längden och skär i centimetertjocka skivor. Strö salt över skivorna och fräs dem ett par minuter i oljan. Lägg över squashskivorna och salamin i pajskalet.

4
Vispa ihop äggstanningen och häll över den. Grädda pajen längst ner i ugnen cirka 25 minuter.

5
Servera med en sallad eller tomatklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top