Läsar-recept

Smarriga smörgåstårtan

Du behöver 5 st ägg kokta 1 st anjovis liten burk 0.33 st purjolök 1.5 dl dill 6 dl crème fraîche 2 msk majonnäs salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg kokta
  • 1 st anjovis liten burk
  • 0.33 st purjolök
  • 1.5 dl dill
  • 6 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 6 skiva polarkaka
  • tomater
  • sallad
  • gurka
  • dill

Gör så här

1
Hacka de kokta äggen, anjovisen, purjolöken och dillen. Blanda detta med crème fraîche och majonnäs. Salta och peppra lite. Smeten blandas och breds på och mellan polarkakorna – även på översta kakorna som därefter garneras med tomater, sallad, gurka och dill.

2
Gör den helst dagen innan den skall ätas så den får stå och dra lite.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top