Skördesallad

Du behöver 1 bit rotselleri, ca 150 g 1 äpple 1/2 litet huvud savoykål eller 1/2 salladskål 4 tomater Salladssås: 1 msk honungssenap (eller 1/2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 1 äpple
  • 1/2 litet huvud savoykål eller 1/2 salladskål
  • 4 tomater
  • Salladssås:
  • 1 msk honungssenap (eller 1/2 msk osötad senap och 1/2 msk honung)
  • 1 krm salt
  • 3 msk olja av t. ex. solros- eller druvkärnolja
  • 3 msk fil eller gräddfil

Gör så här

Skala sellerin och skär den först i skivor och sedan i strimlor. Koka dem hastigt halvmjuka i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten. Tärna äpplet. Strimla kålen. Varva allt i en salladsskål och garnera med tomatklyftor. Blanda senapen med salt och olja. Tillsätt fil och rör ihop. Ringla såsen över salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top