Skinkkroketter

Du behöver 1 msk smör 6 msk vetemjöl 7.5 dl mjölk salt muskotnöt riven skinka ca 200 g rökt ströbröd ägg olja till fritering Gör...


0 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 7.5 dl mjölk
  • salt
  • muskotnöt riven
  • skinka ca 200 g rökt
  • ströbröd
  • ägg
  • olja till fritering

Gör så här

1
Smält smöret i en gryta. Då det fått färg, tillsätt mjölet. Rör om ordentligt. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och lite riven muskotnöt. Låt koka på svag värme och rör hela tiden. Då massan börjat tjockna, tillsätt skinkan skuren i små tärningar. När massan är så tjock att den lossnar från kanterna tas den av plattan för att svalna.

2
Låt massan kallna och forma den till små prinskorvstjocka längder, cirka 5 cm långa. Rulla “korvarna” först i ströbröd, sedan i uppvispat ägg och sedan återigen i ströbröd.

3
Hetta upp oljan i frityrgryta eller tjockbottnad gryta och fritera kroketterna tills de är gyllenbruna.


Kommentar:
Det här ett exempel på “tapas” – små spanska munsbitar som lätt slinker ner närhelst man blir sugen. Fler tapas: Sjömannens musslor, potatissallad från Cadiz och spansk omelett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top