Satéspett med kyckling

Du behöver 4 saté sticks (tunna träspett) 2 kycklingfiléer Marinad: 1/2 dl matolja 1 msk riven, färsk ingefära 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 msk sesamolja (för...


2 portioner

Du behöver

  • 4 saté sticks (tunna träspett)
  • 2 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 1/2 dl matolja
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 msk sesamolja (för smakens skull)
  • 1 msk ketjap manis (söt aromatisk soja)
  • 1 msk honung
  • Jordnötssås:
  • 4 port.
  • 1 msk matolja
  • 6 små torkade, krossade chilifrukter
  • 2 finhackade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten eller kokosmjölk (finns på burk)
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk ketjap manis
  • 1-2 msk nypressad citronsaft
  • 1/2 msk riven, färsk ingefära

Gör så här

1
Blötlägg träspetten i vatten. Skär filéerna i bitar och trä upp dem på spetten. Blanda allt till marinaden, häll den över spetten som kan marineras över natten eller några timmar.

2
Såsen: Hetta upp oljan med krossad chili och hackad lök i en kastrull. Rör om och blanda i sambal. Häll i vatten (eller kokosmjölk) och sjud blandningen under omrörning cirka 2 minuter. Tillsätt jordnötssmör och soja. Rör tills såsen är krämig. Blanda i pressad citron och ingefära.

3
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg de marinerade spetten på ett ugnssäkert fat och stek dem cirka 10 minuter. Kolla att kycklingbitarna säkert är genomstekta.

4
Servera spetten direkt med enbart såsen som förrätt och med kokt ris som varmrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top