Saffransgul fisksoppa

Du behöver 1 msk smör 1/2-1 tsk curry 2 msk vetemjöl 5 dl fiskbuljong 0.5 pkt saffran 0.5 tsk salt 1 dl fänkål eller fint...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1/2-1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0.5 pkt saffran
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl fänkål eller fint strimlad purjolök
  • 2 dl mjölk + 1
  • 300 g fiskfilé
  • 200 g räkor
  • dill finklippt

Att äta till:

brytbröd

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull och låt curryn fräsa med. Tillsätt mjölet, rör om och späd med buljongen, lite i taget under vispning.

2
Tillsätt saffran, salt, fänkål och gräddmjölken. Koka några minuter så att fänkålen mjuknar och vätskan kokar in något.

3
Skär fisken i sockerbitsstora tärningar, eller i strimlor. Lägg dem i soppan och låt dem bara bli vita. De ska inte koka för länge för då blir de mosiga. (Särskilt om soppan lagas i förväg och ska värmas.)

4
Lägg till sist i de skalade räkorna och strö på dill.


Kommentar:
En favorit såväl till vardags som fest. Lätt att dubblera till 4 portioner, eller laga till många.
Välj bröd till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top