Du behöver
- 1 msk smör
- 1/2-1 tsk curry
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl fiskbuljong
- 0.5 pkt saffran
- 0.5 tsk salt
- 1 dl fänkål eller fint strimlad purjolök
- 2 dl mjölk + 1
- 300 g fiskfilé
- 200 g räkor
- dill finklippt
Att äta till:
brytbröd
Gör så här
1
Smält matfettet i en kastrull och låt curryn fräsa med. Tillsätt mjölet, rör om och späd med buljongen, lite i taget under vispning.
2
Tillsätt saffran, salt, fänkål och gräddmjölken. Koka några minuter så att fänkålen mjuknar och vätskan kokar in något.
3
Skär fisken i sockerbitsstora tärningar, eller i strimlor. Lägg dem i soppan och låt dem bara bli vita. De ska inte koka för länge för då blir de mosiga. (Särskilt om soppan lagas i förväg och ska värmas.)
4
Lägg till sist i de skalade räkorna och strö på dill.
En favorit såväl till vardags som fest. Lätt att dubblera till 4 portioner, eller laga till många.
Välj bröd till som passar vid eventuell allergi.