Rosettfilé

Du behöver 2 kg fläskfilé 200 g parmaskinka 100 g västerbottensost 14 st salviablad vitpeppar salt smör 1 dl marsalavin Gör så här 1 Putsa...


20 portioner

Du behöver

  • 2 kg fläskfilé
  • 200 g parmaskinka
  • 100 g västerbottensost
  • 14 st salviablad
  • vitpeppar
  • salt
  • smör
  • 1 dl marsalavin

Gör så här

1
Putsa fläskfiléerna fria från fett och hinnor. Skär en djup skåra längs med filén och fyll den med remsor av parmaskinka och tunna stavar av ost. Dela de stora salviabladen längs med och fördela dem på osten.

2
Nu ska filén se hel ut igen. Bind rosetter, en och en i taget, om filén så tätt att varje skiva som du sedan skär får var sin rosett. Rosetten ska sitta kvar ända fram till mattallriken.

3
Peppra runt om filéerna och stek dem vackert bruna runt om. Salta och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll på en bottenskyla marsalavin. Låt köttet eftersteka i 175 grader varm ugn. Köttet är färdigt när köttsaften är ljus och genomskinlig. Det kan ta mellan 30 och 40 minuter.

4
Låt filéerna svalna. Servera dem rumsvarma.

5
Ta gärna vara på skyn. Frys den och förgyll en vanlig köttsås med den vid ett senare tillfälle.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!
Ett tips: Gör filéerna helt färdiga med rosetter och allt dagen före festen. Stek den i god tid på festdagen, gärna på morgonen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top