Du behöver
- basilika ca 4 krukor färsk
- bladpersilja ca 3 knippen
- 12 st vitlöksklyftor
- 2 tsk koksalt
- 1 tsk vitpeppar malen
- 3 dl olivolja
- 3 dl olja t
- parmesanost ca 100 g i bit
Gör så här
1
Mixa eventuellt halva satsen i taget.
2
Ta bort grova stjälkar från basilika- och persiljebladen, lägg i mixer. Pressa i vitlök, tillsätt koksalt, peppar och 1/3 av oljan. Mixa blandningen så jämn som möjligt och häll sedan olja i en tunn stråle ner i arbetande mixer.
3
Blanda de båda halvsatserna i en bunke, rör i gourmetsalt (det fördelar sig så gott, lite ojämnt). Riv parmesanen fint och rör i den.
4
Förenkla: Riven parmesan finns att köpa, men har mycket mindre smak. Färdig pesto säljs i glasburkar, friskt grön smakar bäst.
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!