Pesto utan mandel

Du behöver basilika ca 4 krukor färsk bladpersilja ca 3 knippen 12 st vitlöksklyftor 2 tsk koksalt 1 tsk vitpeppar malen 3 dl olivolja 3...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • basilika ca 4 krukor färsk
  • bladpersilja ca 3 knippen
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk koksalt
  • 1 tsk vitpeppar malen
  • 3 dl olivolja
  • 3 dl olja t
  • parmesanost ca 100 g i bit

Gör så här

1
Mixa eventuellt halva satsen i taget.

2
Ta bort grova stjälkar från basilika- och persiljebladen, lägg i mixer. Pressa i vitlök, tillsätt koksalt, peppar och 1/3 av oljan. Mixa blandningen så jämn som möjligt och häll sedan olja i en tunn stråle ner i arbetande mixer.

3
Blanda de båda halvsatserna i en bunke, rör i gourmetsalt (det fördelar sig så gott, lite ojämnt). Riv parmesanen fint och rör i den.

4
Förenkla: Riven parmesan finns att köpa, men har mycket mindre smak. Färdig pesto säljs i glasburkar, friskt grön smakar bäst.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top