Du behöver
- smör + olivolja
- 1 st gul lök finhackad
- 1 pkt renskav djupfryst
- 200 g trattkantareller (eller konserverade champinjoner)
- 3 dl grädde
- 3 msk chilisås
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- timjan (eller din egen favorit bland örtkryddor)
- salt
- svartpeppar
- chilipeppar cayennepeppar
Gör så här
1
Smält smöret tillsammans med en skvätt olivolja i en gjutjärnsgryta. Lägg i den finhackade löken och låt den bli genomskinlig. Lägg därefter i det djupfrysta renskavsblocket och vänd blocket vartefter och skrapa av det stekta och tinade köttet med en gaffel. Tillsätt svampen och låt steka några minuter.
2
Blanda grädde och chilisås i en skål. Vispa ihop, krydda med vitlök, örtkrydda, svartpeppar, salt och eventuellt chili eller kajenn. Låt koka ihop till lagom konsistens.
3
Servera med din favoritpasta!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.