Pasta med pesto

Du behöver 1 prt pasta 75 g haricots verts 1 dl ärter 1.5 msk pesto 5.5 st valnötter Till garnering: persilja paprikaringar röda Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 prt pasta
  • 75 g haricots verts
  • 1 dl ärter
  • 1.5 msk pesto
  • 5.5 st valnötter

Till garnering:

persilja
paprikaringar röda

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm bönor och ärter. Blanda pastan med peston. Lägg upp på varm tallrik och strö valnötterna över rätten.

2
Garnera med persilja och paprikaringar.


Kommentar:
Ordet pasta betyder deg och den italienska pastan av durumvete blandas med vatten till just en deg som plattas ut, formas och skärs till olika former. Pastan på bilden kallas “festonati”.
Peston till pastarätten finns att köpa i liten burk och innehåller bland annat basilika, olivolja, ost och nötter. Prova till exempel att pensla pesto i formen innan du fyller den med potatis till en gratäng, eller bred pesto på en rostad brödskiva och njut till någon god dryck.
Själva pastasåsen är glutenfri. (välj glutenfri pasta till)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top