Örtgratinerad falukorv

Du behöver 600 g falukorv 3 dl gräddfil 1 msk potatismjöl 2 dl lagrad ost riven ost, t ex Svecia 2 st ägg purjolök ca...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl lagrad ost riven ost, t ex Svecia
  • 2 st ägg
  • purjolök ca 8 cm finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dragon smulad
  • 1 tsk körvel eller basilika

Gör så här

1
Skär korven i strimlor och lägg dem i en smord, ugnsfast form. Blanda gräddfil, potatismjöl, ost, ägg och purjolök med kryddorna. Häll den kalla blandningen över korven och sätt in formen i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.

2
Servera med kokt potatis och kokta gröna bönor.


Kommentar:
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top