Laxburgare

Du behöver 200 g champinjoner färska 2 msk smör 400 g lax mittbit, eller ca 300 g skinnfri laxfilé 1 st ägg 1 tsk salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner färska
  • 2 msk smör
  • 400 g lax mittbit, eller ca 300 g skinnfri laxfilé
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ströbröd ca 1 dl fint
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1.5 st spenat eller några sallatsblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • citronskal rivet skal av 1/2

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen, fräs den i hälften av fettet och ta upp skivorna. Befria fiskbiten från ben och skinn. Dela i bitar och mixa fisken med ägg, salt och peppar till en färs – det går på några sekunder. Forma färsen till fyra centimetertjocka biffar och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllene i resten av fettet på medelvärme.

2
Lägg upp i hamburgerbröd på en bädd av färsk spenat med svamp och sås av hoprörd crème fraîche, salt, kajennpeppar och citronskal.


Kommentar:
Champinjoner ger bra med fibrer, och det spelar ingen roll att de är stekta. Trevligt för råkosttrötta!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top