Du behöver
- 200 g champinjoner färska
- 2 msk smör
- 400 g lax mittbit, eller ca 300 g skinnfri laxfilé
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- ströbröd ca 1 dl fint
- 4 st hamburgerbröd
- 1.5 st spenat eller några sallatsblad
- 1 dl crème fraîche
- 2 krm salt
- 0.5 krm kajennpeppar
- citronskal rivet skal av 1/2
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen, fräs den i hälften av fettet och ta upp skivorna. Befria fiskbiten från ben och skinn. Dela i bitar och mixa fisken med ägg, salt och peppar till en färs – det går på några sekunder. Forma färsen till fyra centimetertjocka biffar och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllene i resten av fettet på medelvärme.
2
Lägg upp i hamburgerbröd på en bädd av färsk spenat med svamp och sås av hoprörd crème fraîche, salt, kajennpeppar och citronskal.
Champinjoner ger bra med fibrer, och det spelar ingen roll att de är stekta. Trevligt för råkosttrötta!