Kyckling med apelsinsås

Du behöver 1 st kyckling färdiggrillad eller stekt Sås: 3 st apelsiner 1 st gul lök finhackad 1 msk margarin eller sm 2.5 dl buljong...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling färdiggrillad eller stekt

Sås:

3 st apelsiner
1 st gul lök finhackad
1 msk margarin eller sm
2.5 dl buljong ljus
1 msk vitvinsvinäger
1 st lagerblad
0.5 tsk salt
1 msk honung
1.5 st vitlöksklyftor
1 msk maizenaredning f

Gör så här

1
Skär kycklingen i skinn- och benfria bitar.

2
Borsta en av apelsinerna noggrant under varmt vatten. Skala av det yttersta, gula skalet med potatisskalare. Skär det i fina strimlor och koka några minuter i lite vatten.

3
Skär den skalade apelsinen i (hinnfria) klyftor. Pressa saften ur de två andra.

4
Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en kastrull. Tillsätt pressad apelsin, buljong (vatten och 1/2 buljongtärning) och övriga ingredienser utom redningen. Sjud utan lock på svag värme cirka 10 minuter. Vispa i maizenaredning. Sila bort lök och lagerblad. Blanda i skalstrimlorna.

5
Hetta upp kycklingbitarna i såsen och servera med kokt ris, brytbönor och apelsinklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top