Kidneymix

Du behöver 1.5 st röd lök finhackade 2.5 st vitlöksklyftor finhackade 1 dl olja 1 l kidneybönor 1.5 tsk sambal oelek 1.5 tsk salt Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1.5 st röd lök finhackade
  • 2.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl olja
  • 1 l kidneybönor
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

1
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med bönorna. Smaka av med sambal oelek och salt. Mixa allt till en ganska grovkornig röra.

2
Koka kidneybönor: Kidneybönan är lik den bruna bönan, men har mildare smak. Blötlägg bönorna (cirka 3 dl) i rikligt med vatten i cirka 10 timmar. Koka bönorna häftigt i nytt vatten cirka 10 minuter. Sänk värmen och låt dem koka mjuka, cirka 50 minuter. Låt rinna av och svalna. Beskrivning finns i allmänhet på förpackningarna.


Kommentar:
Passar bra som fyllning i mexirullar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top