Kerstins kumminjärpar

Du behöver 600 g blandfärs 1 finhackad gul lök 6 cm finhackad purjolök 1 finhackad röd paprika 1 dl mjölk 1 tsk salt 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 6 cm finhackad purjolök
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött kummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk smör/margarin till stekning

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en bunke. Forma avlånga järpar i önskad storlek. Stek järparna i smör eller margarin i en stekpanna på medelhög värme tills de fått färg.


Kommentar:
Servera med tsatsiki (klicka på rubriken nedan för recept), tomatsallad och klyftpotatis.
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top