Kall paj som entrérätt

Du behöver Pajdeg: 3.25 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 1 dl kesella Fyllning: 2 dl crème fraîche 1 dl ärter djupfrysta, tinade 1...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3.25 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
1 dl kesella

Fyllning:

2 dl crème fraîche
1 dl ärter djupfrysta, tinade
1 dl purjolök finhackad
1 dl majonnäs
1 pkt djupfrysta fiskstickor med krabbsmak
räkor ca 400 g oskalade
salt
peppar
vitlök

Garnering:

räkor
dillkvistar
citronskivor
gurkskiva

Gör så här

1
Pajen: Hacka ihop mjöl, tunnskivat matfett och kesella. Arbeta ihop till en pajdeg. Låt den stå kallt ett par timmar eller över natten.

2
Kavla ut degen och lägg den i en pajform (eller tryck ut degen i formen med fingrarna). Nagga degen i botten med en gaffel. Grädda i 225 grader cirka 15 minuter så att pajen får fin färg. Ta ut och låt den svalna.

3
Fyllningen: Blanda crème fraîche, ärter, purjo och majonnäs med lätt tinade, skivade fiskstickor. Skala räkorna, grovhacka ungefär hälften och blanda i fyllningen.

4
Smaka av med salt, peppar och lite pressad vitlök. Lägg fyllningen i det kalla pajskalet. Garnera med kvarvarande hela räkor, dill, citron- och gurkskivor.


Kommentar:
Regine Ahl i Lidköping har tipsat oss om det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top