Hopslängt bröd

Du behöver 5 dl vatten 25 g jäst 2 tsk salt 3.5 msk olivolja 13 dl vetemjöl special Gör så här 1 Ljumma vattnet till...


2 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 3.5 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl special

Gör så här

1
Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Strö över saltet och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och oljan och nästan allt mjöl.

2
Arbeta degen tills den är fast och smidig. Jäs den under bakduk 30-45 minuter. Stjälp upp degen och dela den. Knåda och forma till bröd. Lägg över dem i smord stekpanna, eller på plåt, att jäsa. Strö över lite mjöl. Grädda i 200-225 grader 30-40 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top