Grön tomatsylt

Du behöver 1 kg tomater gröna 750 g strösocker 1 st citron saft och finhackat skal 1 st vaniljstång skuren 1 dl vitt vin 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg tomater gröna
  • 750 g strösocker
  • 1 st citron saft och finhackat skal
  • 1 st vaniljstång skuren
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st Agar-Agar löst i vatten, struken tesked

Gör så här

Skölj, hacka och kör tomaterna i en matberedare. Låt dem sakta koka upp under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud vidare under omrörning, cirka 40 minuter. Häll upp sylten i sterila, heta glasburkar (20 minuter i 100-gradig ugnsvärme). Fyll dem ända upp och skruva på rena, uppkokta lock. Förvara burkarna svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top