Du behöver
- 1 bit syltad ingefära + lite lag
- 2 skivor av vitt formbröd
- 2 tunna skivor fransk getost (chèvre)
- 1 kruka rucolasallat
Gör så här
1
Finstrimla ingefäran.
2
Ta ut rundlar (något större än ostskivorna) av brödet.
3
Rosta brödet i brödrost eller stek i panna utan fett.
4
Lägg brödskivorna på ett fat, täck med getosten, fördela 1-2 tsk av ingefärslagen över varje ostskiva, sätt in i mikron ( eller vanlig ugn 225 grader) tills osten börjar smälta. Bottna två assietter med rucolasallaten lägg på de heta ostbröden toppade med den finstrimlade ingefäran.
Det här receptet blev till när jag hade lite getost i kylen som inte såg ut att överleva så länge till. Det blev mycket lyckat och har fungerat många gånger efter det, kontrasten mellan den lite salta och kärva osten och den söt-starka ingefäran är suverän.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.