Läsar-recept

Frisk potatissallad

Du behöver 10 st kokt potatis skalade 1 st lök liten gul 2 msk hackad dill 2 msk hackad persilja 2 msk kapris hackad 2...


4 portioner

Du behöver

  • 10 st kokt potatis skalade
  • 1 st lök liten gul
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk kapris hackad
  • 2 msk ättiksgurka hackad
  • 4 msk olja
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär den kalla potatisen i centimeterstora tärningar. Hacka löken fint.

2
Blanda alla ingredienserna utom olja och citron i en stor skål. Rör om väl, men utan att mosa potatistärningarna.

3
Blanda citron och olja och krydda med salt och peppar.

4
Häll dressingen över potatisröran och låt detta dra några timmar i kylskåpet före servering.

5
Serveras med fördel till rökt kött eller rökt fisk.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top