Färsbiff med grönsaker

Du behöver 200 g nötfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 morot, köp gärna tvättade 1/2 purjolök 1 paprika...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 morot, köp gärna tvättade
  • 1/2 purjolök
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 2 dl couscous
  • 1 msk färskost
  • kajennpeppar

Gör så här

1
Blanda färsen med ägget och krydda med salt och peppar. Forma två stora färsbiffar och stek dem i lite smör.

2
Skölj och ansa grönsakerna och strimla dem. Fräs först morötterna i olja några minuter och lägg sedan i purjo och paprika. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Koka couscousen i dubbel mängd vatten cirka 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och lägg upp på tallrikar. Lägg på grönsaker och färsbiff. Toppa med en klick färskost och lite kajennpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top