Du behöver
- 200 g nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 morot, köp gärna tvättade
- 1/2 purjolök
- 1 paprika
- 2 msk olja
- 2 dl couscous
- 1 msk färskost
- kajennpeppar
Gör så här
1
Blanda färsen med ägget och krydda med salt och peppar. Forma två stora färsbiffar och stek dem i lite smör.
2
Skölj och ansa grönsakerna och strimla dem. Fräs först morötterna i olja några minuter och lägg sedan i purjo och paprika. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Koka couscousen i dubbel mängd vatten cirka 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och lägg upp på tallrikar. Lägg på grönsaker och färsbiff. Toppa med en klick färskost och lite kajennpeppar.