Currypanerade spättafiléer

Du behöver 1 1/2 msk curry 1 tsk salt 1 knivsudd kajennpeppar 1 dl vetemjöl 500 g färska/tinade spättafiléer 2 msk smör Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 msk curry
    1 tsk salt
    1 knivsudd kajennpeppar
    1 dl vetemjöl
    500 g färska/tinade spättafiléer
    2 msk smör

Gör så här

1
Blanda curry, salt och kajennpeppar noga med mjölet. Vänd fiskfiléerna i kryddmjölet, klappa in det jämnt på fiskens sidor och skaka av överflödet. Stek filéerna i lätt brynt smör på medelvärme, ett par minuter på varje sida.

2
Servera med (jasmin)ris, kokta broccolibuketter och äppelmos, som smakar härligt till curryn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top