Chapatibröd

Du behöver 5 dl lantvetemjöl eller 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1.5 dl vatten Gör så här 1 Mät upp mjölet. Blanda i saltet...


9 portioner

Du behöver

  • 5 dl lantvetemjöl eller 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

1
Mät upp mjölet. Blanda i saltet och droppa i vatten till en fast deg. Knåda ordentligt. Låt vila i 1 timme.

2
Knåda igen. Dela och rulla till 9 bollar. Kavla ut på mjölat bord till tunna, runda kakor. Borsta bort mjölet.

3
Grilla chapatin samtidigt med kebaben. Eller värm en osmord stekpanna till medelvärme, sänk till låg värme och lägg i och grädda brödkakorna cirka 1 minut på varje sida.

4
Lägg de nygräddade bröden i en skål med en ren handduk i som du täcker bröden med.


Kommentar:
Chapati är ett mjukt, ojäst tunnbröd som serveras nygräddat till maten och ibland ersätter både kniv och gaffel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top