Du behöver
Banan- och curryglaze:
2 st banan
1/2-1 msk curry (styrkan avgör)
2.5 msk olja
saft pressad av 1,5-2 limefrukter
1/2-1 tsk limeskal rivet
2.5 msk kokosmjölk (eller Blue Dragon kokosnötspulver att blanda med vatten)
vitlök lite, lite pressad
1.5 tsk råsocker eller honung
kardemumma lite
Raita:
1 l yoghurt (ska rinna av)
Vispad grädde
gurka ca 1 dm färsk
1.5 st vitlöksklyftor finhackade
1/2-1 tsk spiskummin lätt krossad
färsk mynta
kardemumma lite
0.5 tsk gourmetsalt
svartpeppar
Morotsrisotto:
3 dl avorioris italienskt
1.5 st vitlöksklyftor finhackade
1 st schalottenlök eller gul lök
2.5 msk olja
1.5 tsk gourmetsalt
strösocker ca 1/2 tsk
hönsbuljong (tärning)
1.5 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1-1 1 /2 msk ingefära ytterst finhackad färsk
1 st rödlök finhackad
1.5 dl pecorino- eller parmesanost riven
4.5 st morötter färska späda i tunna skivor
kryddtagetes finhackad
Kyckling:
4 st kycklingbröst (eller filéer)
smör till stekning
Till uppläggning:
jordnötter
morötter kokta små hela
kryddtagetes
Karin Fransson är rikskänd från tv och radio, bland annat i radioprogrammet “Meny”. Hon driver Hotell Borgholm på Öland tillsammans med sin man Ove Fransson.