Apelsinsaft

Du behöver 1 kg apelsiner 6 dl strösocker 1 msk citronsyra 5 dl kokande vatten Gör så här 1 Borsta apelsinerna i varmt vatten. Skala...


1 portion

Du behöver

  • 1 kg apelsiner
  • 6 dl strösocker
  • 1 msk citronsyra
  • 5 dl kokande vatten

Gör så här

1
Borsta apelsinerna i varmt vatten. Skala av det gula i små strimlor med hjälp av en potatisskalare. Lägg skal, socker och citronsyra i en bunke och häll på kokande vatten. Rör om då och då så att sockret löses. Låt svalna.

2
Pressa saften ur apelsinerna. Blanda saften med den avsvalnade lagen. Sila. Fyll saften i rena, kalla flaskor, ända upp till kanten. Förvara i kylen. Satsen kan flerdubblas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top