Våra 10 mest lästa artiklar 2023

Här har vi samlat de tio artiklar från 2023 som blivit mest lästa under året. Vi hittar både intervjuer med välkända ansikten, inspiration och tips!

Britt, 47: ”Vi syskon har slutat prata med varandra på grund av arvet”

Bråk om en sommarstuga har gjort att tre syskon som tidigare alltid kommit bra överens inte längre talar med varandra. Och ”Britt”, som vi kallar henne, ligger sömnlös på nätterna.

LÄS MER HÄR

Agneta Pleijel: ”Min man bedrog mig men övergav mig aldrig”

Foto: Peter Knutson

Hon borrar där det skaver. Agneta Pleijel ­ ger i höst ut sin tredje självbiografiska roman där hon äntligen hittar kärleken hon sökt efter. För att upptäcka att den måste delas med andra. Att vara kvinna i en ny tid visar sig vara infernaliskt komplicerat.

LÄS MER HÄR

Niklas Strömstedt: ”Tiden på barnpsyk satte spår”

Foto: Peter Knutson

En av Sveriges mest framgångsrika popsångare har fyllt 65, och nu ser han tillbaka på ett liv på scenen. Från nattklubben Atlantic till Abba, Lundell till Lerin, Mello till Mama Mia, ”Om” till ”Oslagbara”. I fem decennier har Niklas Strömstedt underhållit Sverige, och nu delar han med sig av den musikaliska resan – men också av livets resa – i en bok.

LÄS MER HÄR

Mer hushållspapper för pengarna – bästa och sämsta hushållspappret

Smidigt att ha till hands för att snabbt torka upp spill eller vid matlagningen. Hushållspapper är en bra kökshjälp, men det gäller att välja rätt. Vi har tittat närmare på åtta märken – och det skiljer förvånansvärt mycket mellan sorterna.

LÄS MER HÄR

Sofie lever enkelt i fjällstuga: ”Det var friheten som gjorde att jag ville flytta”

Sofie Werner utanfpör sin fjällstuga i Handöl i Jämtland.
Foto: Linda Romppala

För åtta år sedan köpte Sofie Werner en liten stuga på foten till ­fjällmassivet Snasahögarna i västra ­Jämtland. Efter många år på resande fot hade hon hittat hem. Nu anordnar hon ­guidade turer i fjällvärlden och vill inspirera fler att ge sig ut i naturen. (Vi vet att den här artikeln är från 2022, men det var i januari 2023 ni hittade till den.)

LÄS MER HÄR

Här campar du bäst i Sverige – och 3 goda råd till dig som vill campa

Varje år besöker tidningen Husvagn & ­Camping massor av camping- och ställplatser runt om i Sverige – och ­sätter betyg på allt från läge till service och standardnivå. Här är de ­allra bästa resmålen för dig med husbil eller husvagn.

LÄS MER HÄR

Åsa Hellberg bestämde sig för att aldrig mer vara i en relation: ”Kände lättnad”

Foto: Peter Knutson

Hon har gjort sig känd för sina feelgood-romaner och skrivit mest om glada femtioplussare som lever livet. I sin senaste trilogi, ”Systrarna från Fjällbacka”, har Åsa Hellberg valt att skildra kvinnor i den egna släkten.

LÄS MER HÄR

Konsumenttest: Dammvippor och dammdukar – rent hus snabbt

Vippa eller trasa – hur fångar man bäst upp allt damm inomhus? Vi har testat båda och slutsatsen är att de kompletterar varandra väl. För renast resultat behöver du en av varje. Men det skiljer en hel del mellan de olika materialen.

LÄS MER HÄR

Ingrid Carlberg: ”Jag förstod när läkarna flackade med blicken”

Foto: Peter Knutson

Hon skriver hyllade fackböcker och sitter i Svenska Akademien. Ingrid Carlberg trivs i tysta arkiv. Det innebär inte att hennes liv varit odramatiskt. Hon har drabbats av slarv i sjukvården, en gång livshotande. Men själv talar hon hellre om hur desinformation och smygpropaganda hotar vår demokrati.

LÄS MER HÄR

Kalle Lind: Jag gillar inte att kassörskan kommenterar mina inköp

”Jag vill kunna köpa katrinplommon och wc-papper utan risk för följd­frågor”, skriver Kalle Lind i sin krönika.

LÄS MER HÄR

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top