-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd
Du behöver Yoghurtbröd 4.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl yoghurt 10% 1 st ägg olivolja till stekning flingsalt Stekt svartkål 1 pkt svartkålsmix…
-
Lax- och purjolökspaj
Du behöver 1 st färsk pajdeg ca 250 g 3 st ägg 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 0.5…
-
Flaggan i topp – Sverige är bäst!
Glöm vårdkrisen, polisbristen och järnvägskaoset för ett ögonblick. När vi hissar flaggan den 6 juni har vi svenskar många goda anledningar att fira. Här är 10 områden där Sverige är bäst!
-
Den hälsosamma körsången
Bättre immunförsvar, sänkt smärttröskel och lägre stressnivå i kroppen. Om du trodde att körsång “bara” är roligt bör du tänka om. Det är nämligen även rena dunderkuren för hälsan.
-
Avokado- och chokladmousse med dadelchokladsås
Du behöver 2 st avokado 2 dl kokosolja 1 dl flytande honung 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker Dadelchokladsås: 10 st färska urkärnade dadlar 1…
-
Glaserade kamben med regnbågsslaw
Du behöver 1 kg kamben 1 tsk salt Glaze: 1 dl svartvinbärsgelé 1 msk lakritspulver Regnbågsslaw: 100 g vitkål 100 g rödkål 0.5 st gul…
-
Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök
Du behöver 500 g spagetti 250 g körsbärstomater 0.5 dl olivolja 1 st knipplök hackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 2 tsk vitvinsvinäger 2 dl hackad…
-
Ann fick guld för sin goda mjölk
Ann Nilsson och maken Jonas har drivit mjölkgården i Sonarp i 24 år. Nu har gården blivit prisbelönt för sin goda mjölk.
-
Kungens hatt har en hemlig hälsning från mig!
I 35 år har Tobbe Petersson släckt bränder och räddat liv som brandman. I 17 år har han dessutom, tillsammans med mamma Gun, skapat hattar till universitetens doktorspromoveringar. Många berömdheter bär Tobbes och Guns hattar.