Macka med pankopanerad halloumi och picklad gurka

Du behöver 4 skiva rågbröd 4 st salladsblad dill remouladsås 1 dl majonnäs 1 msk gräddfil 0.5 dl pickles 1 tsk curry Picklad gurka: 0.5...

Du behöver

  • 4 skiva rågbröd
  • 4 st salladsblad
  • dill
  • remouladsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 dl pickles
  • 1 tsk curry

Picklad gurka:

0.5 st gurka
0.5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1.5 dl vatten

Pankopanerad halloumi

150 g halloumi
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl panko ströbröd
1 dl rapsolja

Gör så här

1

Blanda samman majonnäs, gräddfil, hackad pickles och curry.

2

Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Lägg i gurkan och låt dra i 30 minuter.

3

Skär halloumin i kuber. Vänd den först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.

5

Lägg salladsblad på brödskivorna och lägg på nystekt halloumi, remouladsås och picklad gurka. Toppa med dill och persilja. Servera med citronklyftor.

Scroll to Top