Du behöver
- 300 g björnbär
- 2 dl strösocker
- 1 st citron
- 2 msk potatismjöl
- 200 g smör
- 1 msk strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 msk vatten
- 1 st ägg
- 2 dl grädde
- färska björnbär
- citronmeliss
Ugn: 170°
Gör så här
Häll björnbär, socker och citronsaft i en kastrull. Låt det koka upp på medelhög värme. Mosa bären lätt med en gaffel. När strösockret har lösts upp, rör i potatismjölet. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
Kör smör, socker, vetemjöl och salt i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och fortsätt mixa tills du har en fast deg
Kavla ut degen mellan smörpapper. Skär ut 20 plattor, 5 x 8 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela 1 msk björnbärskräm i en sträng i mitten av 10 plattor.
Pensla de tomma plattorna med ägg och lägg dem på de fyllda plattorna med den penslade sidan neråt. Vik in kanterna på varje pop-tart och tryck försiktigt med en gaffel runt om. Ställ plåten i kylskåp i 1 tim.
Sätt på ugnen. Nagga degen försiktigt med en gaffel och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.
Servera gärna med färska björnbär, en klick grädde och citronmeliss.