Du behöver
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g nötfärs
- 400 g fläskfärs
- salt och peppar
- 2 msk worcestersås
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk dijonsenap
Dressing
3 dl majonnäs
2 tsk sambal oelek
Sötpotatispommes
2 st stora sötpotatisar
1 tsk flingsalt
0.5 tsk malen svartpeppar
4 msk matolja
Servering
12 st minihamburgerbröd
12 st salladsblad
6 st skivade små tomater
1 st skivad rödlök
12 skiva cheddarost
Ugn: 200°
Gör så här
Finhacka lök och vitlök och blanda med köttfärs, salt och peppar. Tillsätt worcestersås, vinäger och senap och rör om.
Forma 12 små burgare av färsen. Låt stå i kylen i ett par timmar.
Dressing: Rör ihop majonnäs och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Sötpotatispommes: Dela sötpotatisen i klyftor eller skivor och lägg i kallt vatten i 10–15 minuter. Torka av och vänd runt med salt, peppar och olja.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter, tills de är spröda och har gyllene färg.
Stek burgarna på grillen eller i stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.
Värm bröden och lägg på salladsblad, tomat, rödlök, burgare, dressing och ost. Servera med pommes.