Miniburgare med sötpotatispommes

Sommarmaten ska helst vara god, inspirerande ? och lättlagad. Gör små, läckra burgare till grillkvällen och servera med sötpotatispommes!

Du behöver

  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • salt och peppar
  • 2 msk worcestersås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap

Dressing

3 dl majonnäs
2 tsk sambal oelek

Sötpotatispommes

2 st stora sötpotatisar
1 tsk flingsalt
0.5 tsk malen svartpeppar
4 msk matolja

Servering

12 st minihamburgerbröd
12 st salladsblad
6 st skivade små tomater
1 st skivad rödlök
12 skiva cheddarost

Ugn: 200°

Gör så här

1

Finhacka lök och vitlök och blanda med köttfärs, salt och peppar. Tillsätt worcestersås, vinäger och senap och rör om.

2

Forma 12 små burgare av färsen. Låt stå i kylen i ett par timmar.

3

Dressing: Rör ihop majonnäs och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.

4

Sötpotatispommes: Dela sötpotatisen i klyftor eller skivor och lägg i kallt vatten i 10–15 minuter. Torka av och vänd runt med salt, peppar och olja.

5

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter, tills de är spröda och har gyllene färg.

6

Stek burgarna på grillen eller i stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.

7

Värm bröden och lägg på salladsblad, tomat, rödlök, burgare, dressing och ost. Servera med pommes.

Scroll to Top