10 portioner
Du behöver
- 1.5 kg fläskfilé, 3–4 filéer
 - 2 msk salt
 - 1 tsk malen svartpeppar
 - 3 msk rapsolja
 - 25 g smör
 - 2 vitlöksklyftor
 - 2 knippen rädisor
 
Chimichurri (örtsås)
2 vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 msk honung
3 msk vitvinsvinäger
½ tsk spiskummin
2 krukor färsk persilja
1 kruka färsk koriander
1 dl rapsolja, tillsätt ev. mer för att tunna ut
 salt
Ugn: 100°
Gör så här
1
Krydda fläskfiléerna med salt och peppar. Hetta upp två stekpannor på högsta värme. Häll i rapsolja och lägg i smöret och vitlöken. Lägg i fläskfiléerna.
2
Bryn fläskfiléerna runt om. Ös fettet på köttet.
3
Lägg köttet i en långpanna. Tillaga i ugnen tills det når en innertemperatur på 65°. Låt kallna. Sätt in i kylen.
4
Chimichurri: Mixa alla ingredienser. Smaka av och blanda ev ut med mer olja för en rinnande konsistens.
5
Skiva fläskfiléerna tunt. Ringla över chimichurrin. Toppa med rädisor.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Chimichurri är en argentinsk örtsås som kan användas till kött, fisk, svamp, halloumi och grönsaker. Den håller sig en vecka i kylen, så gör en rejäl sats!