Du behöver

  • 4 st laxfjärilar
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Skagenröra:

500 g räkor med skal
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
0.5 dl hackad dill
salt och peppar

Garnera med:

4 tsk sikrom eller löjrom
dill

Servera med:

sparris grillad eller kokt
citronklyftor
kokt potatis

Gör så här

1

Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Grilla laxen i het grillpanna eller i halster över glödande kol,
ca 2 minuter per sida.

2

Skagenröra: Skala räkorna och lägg i en skål. Vispa crème fraichen hårt och blanda den med majonnäs och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.

3

Fördela skagenröran på laxen och garnera med 1 tesked rom och en dillvippa. Servera med grillad eller kokt sparris, citronklyfta och kokt potatis.