Smårätter & tillbehör

  • Pumpa på tre sätt

    Du behöver 1.5 kg butternutpumpa 1 dl crème fraîche 1 msk hackad persilja salt 0.5 dl ättikssprit 12 procent 1 dl strösocker 1.5 dl vatten…

  • Friterad brysselkål med yoghurt

    Det här är det godaste sättet att äta brysselkål, enligt Jimmi. Ingefära och stjärnanis ger yoghurten julsmak.

  • Glöggmarmelad med kardemumma

    Du behöver 800 g frysta tranbär 225 g björnbär frysta 4 dl lättvinsglögg 6 dl ljust muskovadosocker 2 tsk stött kardemumma Gör så här 1…

  • Pumpafrites med aioli

    Du behöver butternutpumpa 100 g Parmesan fint riven 2 msk olivolja Aioli 2 dl majonnäs vitlöksklyftor fint rivna 1 tsk pressad citron 0.5 dl persilja…

  • Bostongurka

    Du behöver 1 st gul lök 1 st röd paprika 1.2 kg slanggurka ca 3 stycken 1 tsk potatismjöl Lag 1.5 dl strösocker 1 dl…

  • Syltade kantareller med kanel

    Du behöver 2 l gula kantareller 600 gram, eller trattkantareller 2 tsk salt Lag 2 dl ättikssprit 12 % 3 dl vatten 2.5 dl strösocker…

  • Aioli med citronsmak

    Du behöver 2 st äggulor 1 tsk fransk senap 2 dl rapsolja 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet 1 tsk pressad citron salt Gör…

  • Hemvispad majonnäs

    Du behöver 2 st äggulor 1 tsk dijonsenap 2 tsk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja 1 nypa salt Gör så här 1 Blanda äggulorna med senap…

  • Plommonsylt med muscovado

    Du behöver 1.3 l plommon (ca 1 kg) 0.5 dl citron saften 500 g strösocker (ca 5 1/2 dl) 60 g mörkt muscovadosocker (ca drygt…

  • Krusbärssylt

    Du behöver 1.2 kg krusbär knappt mogna (ca 2 liter) 2 dl vatten 700 g strösocker (ca 7 1/2 dl) ev 1 krm natriumbensoat Gör…

  • Krispig sallad med polkabeta

    En härligt krispig sallad full av läckerheter.

  • Ostpaj med spenat

    Du behöver Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 msk olivolja 70 g färsk spenat 1 msk gräslök finskuren…

Scroll to Top