Du behöver
- 1 st knippe färska morötter
- 3 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 1 st avokado
- 1 st romansallad
- 150 g fetaost
- 1 msk färsk mynta grovhackad
- 1 näve ärtskott
- 0.5 st citron pressad saft
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i mindre bitar på längden. Lägg ut på en plåt och ringla över olja. Krydda med spiskummin, chili, salt och peppar. Blanda och baka av i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg i cirka 20 minuter.
Dela avokadon på mitten och ta loss kärnan, skär i mindre bitar. Plocka loss salladsbladen, skölj i kallt vatten och skär i mindre bitar. Lägg upp morötter, sallad och avokado på ett fat eller i en skål. Toppa med fetaost, mynta och ärtskott. Ringla över citronsaft.
Servera de saftiga lammfärsspetten med rostade morötter, fluffigt ris och paprikaröra. Hummus eller yoghurt med mynta är också gott till. Skär gärna lite råa grönsaker att dippa i rörorna.