Jul

Kvinna i blå tröja har hörlurar och lyssnar på musik framför julgran.

Jullåtarna som världen har glömt – Kalle Lind blickar bakåt

Inför jul presenteras vi för samma jullåtar som förra året, vare sig vi vill det eller inte. Tänd ett ljus. White Christmas. Last Christmas. Nu tändas tusen juleljus. Mer jul.
Men så skulle det inte behöva vara. Det finns nämligen gott om andra låtar som spelats in och glömts bort.

Familj sitter vid bord vid braskamin och spelar sällskapasspel.

Test: Årets roligaste sällskapsspel 2022

Vi testar sätter betyg på några av årets sällskapsspel! Vi har testat åtta spel och hittat favoriter både för barn och äldre. Hitta årets bästa och sämsta sällskapsspel här.

Glögg med apelsin i glaskanna med röd rosett, bredvid pepparkakor med mandlar och glas med upphälld glögg.

Smakrik apelsinglögg

Apelsin sätter frisk smak på glöggen och serveras vackert med rosmarinkvist. Glöggen tar bara 20 minuter att göra, men behöver några timmar i kylen innan servering.

Teskedsgumman spelad av Birgitta Andersson, julkalender 1967

Teskedsgumman blev störst på jul-tv

Ingen så liten har varit så stor. Teskedsgumman är efter 55 år fortfarande vår mest populära julkalender. Men för en närstående pojke vid namn Matti blev framgången mest en plåga.

Kollage med en man som håller tumme och pekfinger runt hakan i en funderande min. Andra bilden visar en bilparkering full av bilar ovanifrån i snön.

4 av 10 har glömt var de parkerat bilen i julstressen

Julstress har fått 40 procent av alla bilister att glömma var de parkerat sin bil, enligt ett försäkringsbolag. Och det är faktiskt inte så konstigt! ”Stress kan göra dig glömsk”, säger hjärnforskaren och läkaren Pontus Wasling. Här får du sex tips på hur du kan hitta bilen!

Pepparkakor med stjärnform och vit glasyr ligger på marmor.

Årets godaste pepparkakor 2022 – stort test

Vilken pepparkaka är godast? Få dofter ger en sådan stark känsla av jul som just pepparkakans. Vi har testat flera sorter som är klassiskt goda, men en del är faktiskt smaklösa och trista.

Scroll to Top