Lättlagad och krämig linssoppa

Smakrik, men mild och krämig soppa med röda linser och kokosgrädde.


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk mangocurry eller spiskummin
  • 1 krm malen koriander
  • 1 burk hela tomater
  • 2 förp kokta röda linser, à 285 g, sköljda och avrunna
  • 1 burk kokosgrädde, (coconut cream) à 280 ml
  • Ca 1 liter grönsaks- eller höns- buljong på tärningar
  • Garnering och servering
  • Korianderblad
  • Mangocurry
  • Limeklyftor

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.

2

Fräs lök och vitlök i olja i en soppgryta, ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, mangocurry och koriander, fräs i 1 minut.

3

Blanda i tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt linser, kokosgrädde (spara lite till garnering) och hälften av buljongen. Koka i ca 10 minuter.

4

Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens. Koka i ca 5 minuter och smaka av.

5

Garnera med korianderblad och mangocurry. Servera med limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top