Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk finriven ingefära
- 1 tsk mangocurry eller spiskummin
- 1 krm malen koriander
- 1 burk hela tomater
- 2 förp kokta röda linser, à 285 g, sköljda och avrunna
- 1 burk kokosgrädde, (coconut cream) à 280 ml
- Ca 1 liter grönsaks- eller höns- buljong på tärningar Garnering och servering
- Korianderblad
- Mangocurry
- Limeklyftor
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.
Fräs lök och vitlök i olja i en soppgryta, ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, mangocurry och koriander, fräs i 1 minut.
Blanda i tomaterna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt linser, kokosgrädde (spara lite till garnering) och hälften av buljongen. Koka i ca 10 minuter.
Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens. Koka i ca 5 minuter och smaka av.
Garnera med korianderblad och mangocurry. Servera med limeklyftor.