Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1 msk smör
- Salt, peppar
- 1 burk stångsparris, avrunnen vikt 205 g Sås
- 1 ½ dl sparrisspad
- 2 dl grädde
- 2 tsk senap
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 äggula
- 1 dl riven ost
Gör så här
Putsa köttet och bryn det runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
Lägg sparrisen i en form och lägg på köttet.
Sås: Koka upp sparrisspad, grädde, senap och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar och rör i äggulan.
Häll såsen över köttet och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i 20 minuter.