Festlig och god fläskfilé

Lättlagad och läcker – Anneli har bjudit på den sparrisgratinerade fläskfilén i 30 år och den är mycket uppskattad av vännerna.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • Salt, peppar
  • 1 burk stångsparris, avrunnen vikt 205 g
  • Sås
  • 1 ½ dl sparrisspad
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk senap
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1

Putsa köttet och bryn det runt om i smör. Krydda med salt och peppar.

2

Lägg sparrisen i en form och lägg på köttet.

3

Sås: Koka upp sparrisspad, grädde, senap och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar och rör i äggulan.

4

Häll såsen över köttet och strö över riven ost.

5

Gratinera i 225 grader i 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top