Tom kha gai – lättlagad och god soppa

Klassisk thailändsk kokossoppa med syrlighet och hetta. Gillar du starkare mat kan du förstås tillsätta extra chili.


4 portioner

Du behöver

  • 6 cm ingefära
  • 1 citrongräs
  • 3 kycklingfiléer
  • 4 salladslökar
  • ½ rödlök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk currypasta
  • 5 dl kycklingbuljong eller vatten + buljongtärning
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 morot
  • 2 msk färsk koriander

Gör så här

1

Skala ingefäran och skiva den i ca ½ cm tunna skivor. Hacka citrongräset.

2

Skiva kyckling, salladslök och rödlök och finhacka chili och vitlök.

3

Blanda kokosmjölken och currypastan i en kastrull och koka upp försiktigt. Tillsätt ingefära, citrongräs, chili, vitlök och rödlök. Låt sjuda i ca 5 minuter.

4

Tillsätt buljongen och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Rensa och skär moroten i tunna strimlor och tillsätt den till soppan tillsammans med kycklingbitarna och salladslöken. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter, eller tills kycklingköttet är klart.

5

Smaka av med fisksås och limesaft. Strö över koriander vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top