Du behöver
- 6 cm ingefära
- 1 citrongräs
- 3 kycklingfiléer
- 4 salladslökar
- ½ rödlök
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl kokosmjölk
- 1 msk currypasta
- 5 dl kycklingbuljong eller vatten + buljongtärning
- 2 msk fisksås
- 1 lime, saft och skal
- 1 morot
- 2 msk färsk koriander
Gör så här
Skala ingefäran och skiva den i ca ½ cm tunna skivor. Hacka citrongräset.
Skiva kyckling, salladslök och rödlök och finhacka chili och vitlök.
Blanda kokosmjölken och currypastan i en kastrull och koka upp försiktigt. Tillsätt ingefära, citrongräs, chili, vitlök och rödlök. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Tillsätt buljongen och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Rensa och skär moroten i tunna strimlor och tillsätt den till soppan tillsammans med kycklingbitarna och salladslöken. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter, eller tills kycklingköttet är klart.
Smaka av med fisksås och limesaft. Strö över koriander vid servering.