Snabblagad citrondoftande kantarellpasta

Citron och chiliflingor sätter syra och sting på den här goda och snabblagade kantarellpastan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 små zuccini à 150 g
  • 4 portioner linguini, ca 300 g
  • Ca 1 liter rensade kantareller
  • 3 msk smör & rapsolja
  • 1 skiva parma- eller seranoskinka
  • Strimlat skal av 1–2 vältvättade citroner
  • 2 skalade, skivade vitlöksklyftor
  • 1–2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • 3 msk hackad persilja
  • ¼ tsk chiliflingor

Gör så här

1

Ansa och skär zucchini i tunna remsor, använd gärna mandolin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt zucchiniremsorna koka med de sista 2 minuterna. Låt pastan och zucchinin rinna av i ett durkslag.

2

Skär stora svampar i bitar och fräs dem knapriga i smör & rapsolja ca 10 minuter. Ta upp på en tallrik.

3

Fräs finhackad skinka, citronskal och vitlök i olivoljan 1–3 minuter. Vänd ner pastan med zuccinin och den frästa svampen, stek under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 3 minuter. Smaka av med salt. Blanda i persiljan och toppa med chiliflingor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top