Du behöver
- 2 små zuccini à 150 g
- 4 portioner linguini, ca 300 g
- Ca 1 liter rensade kantareller
- 3 msk smör & rapsolja
- 1 skiva parma- eller seranoskinka
- Strimlat skal av 1–2 vältvättade citroner
- 2 skalade, skivade vitlöksklyftor
- 1–2 msk olivolja
- Flingsalt
- 3 msk hackad persilja
- ¼ tsk chiliflingor
Gör så här
Ansa och skär zucchini i tunna remsor, använd gärna mandolin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt zucchiniremsorna koka med de sista 2 minuterna. Låt pastan och zucchinin rinna av i ett durkslag.
Skär stora svampar i bitar och fräs dem knapriga i smör & rapsolja ca 10 minuter. Ta upp på en tallrik.
Fräs finhackad skinka, citronskal och vitlök i olivoljan 1–3 minuter. Vänd ner pastan med zuccinin och den frästa svampen, stek under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 3 minuter. Smaka av med salt. Blanda i persiljan och toppa med chiliflingor.