Tips till matlagningen
Asiatisk mat är smakrik och chili är ett vanligt inslag i kryddpaletten. Välj chilisort (och styrka) efter eget tycke och smak.
Du behöver
- 800 g kycklingfilé
- salt
- 2 dl panko, asiatiskt ströbröd
- 12 bao buns (finns i välsorterade matbutiker)
- 2 dl majonnäs
- 4 msk srirachasås
- 1/2 gurka
- 4 salladslökar
- 1 röd chilifrukt
- Neutral matolja till stekning
Gör så här
Skär kycklingköttet i tunna skivor. Salta och doppa kycklingen i panko. Klappa in så att ströbrödet kommer ut över ytan ordentligt.
Tillaga bao bunsen enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda majonnäs med srirachasås och lägg upp i en skål.
Skär gurkan i tunna skivor. Strimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin.
Hetta upp rejält med olja i en stor stekpanna och låt den bli varm. Stek kycklingen i några minuter på båda sidor tills den fått fin färg och är genomstekt.
Lägg upp kycklingen på ett fat med hushållspapper så att onödigt fett kan rinna av.
Fyll baobröden med någon matsked majonnäs, kyckling, skivad gurka, salladslök och chili.