Baobröd med frasig kyckling

Baobröden har fyllts med frasig kyckling och het chilimajonnäs.

Tillagningstid: ca 40 minuter
6 portioner

Tips till matlagningen

Asiatisk mat är smakrik och chili är ett vanligt inslag i kryddpaletten. Välj chilisort (och styrka) efter eget tycke och smak.

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt
  • 2 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • 12 bao buns (finns i välsorterade matbutiker)
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk srirachasås
  • 1/2 gurka
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • Neutral matolja till stekning

Gör så här

1

Skär kycklingköttet i tunna skivor. Salta och doppa kycklingen i panko. Klappa in så att ströbrödet kommer ut över ytan ordentligt.

2

Tillaga bao bunsen enligt anvisningen på förpackningen.

3

Blanda majonnäs med srirachasås och lägg upp i en skål.

4

Skär gurkan i tunna skivor. Strimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin.

5

Hetta upp rejält med olja i en stor stekpanna och låt den bli varm. Stek kycklingen i några minuter på båda sidor tills den fått fin färg och är genomstekt.

6

Lägg upp kycklingen på ett fat med hushållspapper så att onödigt fett kan rinna av.

7

Fyll baobröden med någon matsked majonnäs, kyckling, skivad gurka, salladslök och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top