Du behöver
- 3 dl vetemjöl + ca 1 msk till utbakningen
- 1 msk strösocker
- 150 g smör, kylskåpskallt
- 1 ägg, kylskåpskallt Hallonfyllning
- 100 g färska hallon
- 1 msk strösocker Chokladfyllning
- 3 dl vispgrädde
- 200 g mörka chokladknappar
- 100 g ljusa chokladknappar
- 25 g osaltat smör, rumsvarmt Garnering
- 300 g färska hallon
- Florsocker
Gör så här
Mixa ihop mjöl, socker och fint tärnat smör till en smulig massa, för hand eller i matberedare monterad med kniv.
Tillsätt ett lättvispat ägg och blanda till en smidig deg.
Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, så att den hänger ut lite över kanten. Ställ kallt i 30 minuter.
Grädda pajen i 225 grader i 15-20 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.
Hallonfyllning: Mosa hallon och socker. Bred moset över pajbottnen.
Chokladfyllning: Koka upp grädden i en teflonpanna. Ta pannan från värmen, häll i chokladknapparna och rör om tills de har smält. Tillsätt smöret och rör om kraftigt tills fyllningen blivit slät.
Häll fyllningen i pajen och täck över med plastfolie. Låt stelna i 4-5 timmar eller över natten.
Garnering: Fördela hallonen över pajen. Sikta över florsocker.