Tips på krämig sås!
Gör en krämig sås med 2 dl crème fraiche, 1 msk senap, t ex dijon- eller skånsk grov senap. Tillsätt 1 fint strimlad salladslök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt gärna hackad timjan om du har det hemma.
Du behöver
- 2 sötpotatisar
- 1 vit spetskål, ca 500 gram
- 2 rödlökar
- 2 matskedar olivolja
- Salt och svartpeppar
- 6 färska salsicciakorvar
- 1 tesked torkad oregano Servering
- Bröd och senap
Gör så här
Skala och dela sötpotatisen i grova bitar. Dela kålen i två dela och skär i tunna klyftor. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor.
Sätt ugnen på 200 grader och fördela ut grönsakerna i en långpanna. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och peppar. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter tills grönsakerna fått lite färg och börjat mjukna.
Skär korven i grova bitar. Ta ut plåten ur ugnen och tillsätt korven. Strö över oregano. Baka tills korven är genomstekt i ca 15 minuter till.
Servera med ett gott bröd och senap.