Salsicciaplåt med spetskål

Smidig lunch i långpanna med sötpotatis, spetskål och salsiccia.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Tips på krämig sås!

Gör en krämig sås med 2 dl crème fraiche, 1 msk senap, t ex dijon- eller skånsk grov senap. Tillsätt 1 fint strimlad salladslök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt gärna hackad timjan om du har det hemma.

Du behöver

  • 2 sötpotatisar
  • 1 vit spetskål, ca 500 gram
  • 2 rödlökar
  • 2 matskedar olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 6 färska salsicciakorvar
  • 1 tesked torkad oregano
  • Servering
  • Bröd och senap

Gör så här

1

Skala och dela sötpotatisen i grova bitar. Dela kålen i två dela och skär i tunna klyftor. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor.

2

Sätt ugnen på 200 grader och fördela ut grönsakerna i en långpanna. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och peppar. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter tills grönsakerna fått lite färg och börjat mjukna.

3

Skär korven i grova bitar. Ta ut plåten ur ugnen och tillsätt korven. Strö över oregano. Baka tills korven är genomstekt i ca 15 minuter till.

4

Servera med ett gott bröd och senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top